Hozzávalók: |
Elkészítés: |
1/2 kg rétesliszt, 1/4 kg vaj, 2-3 dl tej, 3 dkg élesztő, 25 dkg gesztenyemassza, 1-2 ek sütőrum, 1 tojás, porcukor |
Az élesztőt 1 dl langyos édes tejbe morzsoljuk, melyben előzőleg feloldottunk 1 kávéskanál kristálycukrot, majd lefedve, langymeleg helyen kovásszá érleljük. Ha megkelt, összegyúrjuk 1/2 kg rétesliszttel, 1/4 kg vajjal, 1 tk sóval. Vékonyra kinyújtjuk a tésztát, kb. 10x10 cm-es kockákra vágjuk, és minden kockára kb. egy evőkanálnyi masszát helyezünk, amit előzőleg óvatosan adagolt tejjel és kevés rummal kissé felpuhítunk. A tésztakockák átlós két csücskét egymásra hajtjuk, az elvékonyodó szárakat összenyomva behajlítjuk kifli formára. Sütéskor a lekvár felforr, ettől hígabb lesz, és ki akar jönni a tésztából. Ezért ha nem beton sűrűségű a lekvár, reszelt édes keksszel vagy darált dióval sűrítsük. A kiflik tetejét megkenjük tojással, majd kelesztés nélkül, meleg sütőben sütjük, kb. 15-20 perc alatt kész, lehet porcukrozni. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. FK - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése közepesen időigényes. |