recept: Gesztenyés budai kifli, Kifőzde
Gesztenyés budai kifli
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1/2 kg rétesliszt,
1/4 kg vaj,
2-3 dl tej,
3 dkg élesztő,
25 dkg gesztenyemassza,
1-2 ek sütőrum,
1 tojás, porcukor


Az élesztőt 1 dl langyos édes tejbe morzsoljuk, melyben előzőleg feloldottunk 1 kávéskanál kristálycukrot, majd lefedve, langymeleg helyen kovásszá érleljük.
Ha megkelt, összegyúrjuk 1/2 kg rétesliszttel, 1/4 kg vajjal, 1 tk sóval.
Vékonyra kinyújtjuk a tésztát, kb. 10x10 cm-es kockákra vágjuk, és minden kockára kb. egy evőkanálnyi masszát helyezünk, amit előzőleg óvatosan adagolt tejjel és kevés rummal kissé felpuhítunk. A tésztakockák átlós két csücskét egymásra hajtjuk, az elvékonyodó szárakat összenyomva behajlítjuk kifli formára.
Sütéskor a lekvár felforr, ettől hígabb lesz, és ki akar jönni a tésztából. Ezért ha nem beton sűrűségű a lekvár, reszelt édes keksszel vagy darált dióval sűrítsük.

A kiflik tetejét megkenjük tojással, majd kelesztés nélkül, meleg sütőben sütjük, kb. 15-20 perc alatt kész, lehet porcukrozni.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

FK - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése közepesen időigényes.



Forrás: Anyám szakácskönyvéből

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 1999.04.11. Utoljára frissítve: 2008.08.15.
Utolsó megtekintés: több, mint 3 napja (2024-04-30 15:55:17 - 1)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez